• Αλκαίου 14, Μυτιλήνη
  • (+30) 22510 28330

Γεωτρήσεις – Υδροληπτικά Έργα

Το γραφείο μας αναλαμβάνει τη διαδικασία νομιμοποίησης – τακτοποίησης  υδροληπτικών έργων (γεωτρήσεις, πηγάδια)14023998172061641223

Σήμερα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υδροληπτικών έργων, στα νησιά της Λέσβου (διάσπαρτα σε όλο το νησί) και της Λήμνου (ιδιαίτερα στην περιοχή της Ατσικής και σε όλη την πεδινή έκταση του αεροδρομίου), τα οποία είναι παράνομα (χωρίς αδειοδότηση ή οι παλιές άδειες έχουν λήξει) και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος σε περίπτωση καταγγελίας να σφραγιστούν από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η δυνατότητα της νομιμοποίησης των έργων για τους αγρότες, και όχι μόνο, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να τονιστεί προς ενημέρωση του κόσμου, ότι η διαδικασία νομιμοποίησης είναι ιδιαίτερα απλή και χαμηλού κόστους, δεν απαιτούνται πολλά δικαιολογητικά, ούτε χρονοβόρες διαδικασίες, ενώ παράλληλα δεν υφίστανται οι περιορισμοί εκείνοι που, υπό άλλες συνθήκες, θα δρούσαν αποτρεπτικά στο να προχωρήσει ο ενδιαφερόμενος στην αδειοδότηση του έργου.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία γίνεται μία προσπάθεια από τους αρμόδιους φορείς, να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική συνείδηση στον αγροτικό κόσμο και την ορθή γεωργική πρακτική χρήσης του νερού με σύνεση, έχοντας κατά νου ότι το νερό δεν είναι απεριόριστο και ανεξάντλητο, και δεν θα πρέπει να το σπαταλάμε ποτίζοντας ασύστολα και χωρίς σχεδιασμό τις καλλιέργειές μας.

Κοινοποιήστε:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone